Племінники як суб’єкти спадкування: теоретичні та практичні аспекти (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Статтю присвячено особливостям спадкування за законом такою категорією спадкоємців, як племінники. Здійснено аналіз наукових праць, автори яких вивчали особливості спадкування за законом. Установлено, що поряд з іншими суб’єктами, які мають право на спадщину, законодавець захищає майнові права та інтереси племінників, урегулювавши цю процедуру спадкування у вигляді права представлення. Зазначено особливості спадкування племінниками за правом представлення, охарактеризовано, яким саме чином здійснюється доказування родинних та інших відносин спадкоємців зі спадкодавцем.
Keywords: спадкове право; спадкування за законом; спадкоємці; право представлення.