Сфера надання похоронних послуг в Україні: сучасна проблематика (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Розглянуто основні особливості надання похоронних послуг в Україні. Зазначено дефінітивні ознаки адміністративно-правового характеру цих послуг. З урахуванням сучасних реалій реформ у всіх сферах суспільного життя та впливу на ефективність їх впровадження стану поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 проаналізовано аспекти законодавчої та процедурної неврегульованості сфери надання послуг із поховання. Серед основних недоліків роботи такого механізму виокремлено монополізований та корумпований характер сфери похоронних послуг в Україні.
Keywords: Україна; поховання; адміністративна послуга; ритуальна служба; монополія; корупція; екологія; органи місцевого самоврядування.