Адміністративний договір у сфері медичного туризму: поняття та особливості (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Визначено сутність адміністративного договору у сфері медичного туризму. Здійснено аналіз поняття адміністративного договору, його особливостей та видів. Доведено доцільність подальшого розроблення інституту адміністративного договору у сфері медичного туризму. Сформульовано авторське визначення адміністративного договору у сфері медичного туризму, визначено сферу його застосування. Розглянуто функції адміністративного договору, зокрема у сфері медичного туризму (антиколізійна, правотворча та функція уніфікації локальної нормотворчості в досліджуваній сфері). Розроблено пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правових актів України у досліджуваній сфері.
Keywords: медичний туризм; адміністративний договір; адміністративні правовідносини; публічне управління.