Актуальні аспекти правового регулювання моніторингу електронних комунікацій та зняття інформації з електронних комунікаційних мереж в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Розглянуто актуальні аспекти нормативно-правового регулювання моніторингу електронних комунікацій в іноземних державах та в Україні, особливості проведення розшукових і слідчих дій в електронних комунікаційних мережах. Констатовано потребу оновлення порядку здійснення таких заходів, зумовлену динамічним розвитком законодавства. Запропоновано перспективні заходи, реалізація яких поліпшить можливості уповноважених правоохоронних органів із протидії злочинності у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.
Keywords: електронні комунікації; мережі; моніторинг; перехоплення; зняття інформації; правове регулювання.