Криміналістика та forensic sciences: проблеми диференціації та інтеграції (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Розглянуто співвідношення криміналістики та forensic science. Визначено, що вони є відмінними моделями однієї сфери наукових знань, які збігаються за цілями та завданнями, але значно відрізняються за обсягом. Також визначено шляхи подальшого розвитку системи криміналістики та споріднених наук в Україні з огляду на світові тенденції зближення таких моделей цієї сфери наукових знань, як судова наука, кримінальне розслідування та судова експертиза. Зроблено висновок про доцільність збереження природничо-технічної складової у системі криміналістики з метою запобігання її розпаду.
Keywords: криміналістика; судова наука; кримінальне розслідування; судова експертиза; природа криміналістики; моделі криміналістики.