Порівняльна характеристика міжнародно-правових стандартів у галузі захисту прав дитини (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Проаналізовано сучасний стан захисту дітей для виявлення основних проблем у сфері захисту прав дитини. Розглянуто законодавство деяких країн для подальшого встановлення особливостей і мінімізації випадків насильства над дітьми та дискримінації щодо них. Запропоновано створити відповідні програми та проводити інформаційні заходи для протидії і попередження жорстокого поводження з дітьми.
Keywords: права дитини; насильство над дітьми; захист дітей; дитячий омбудсмен; протидія насильству.