Види покарань у санкції ч. 1 ст. 296 чинного Кримінального кодексу України: неприховані хиби з прихованим змістом (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Розглянуто проблему некоректного законодавчого визначення видів покарань у санкції ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України, якою встановлено кримінальну відповідальність за хуліганство, з погляду деяких конститутивних приписів Загальної частини зазначеного нормативно-правового акта. Акцентовано увагу на недотриманні вітчизняним правотворчим органом принципу системності формулювання окремих положень чинного Кримінального кодексу. Продемонстровано конкретні порушення логіко-юридичного характеру, наявність яких фактично унеможливлює коректне застосування ч. 1 ст. 296 КК України. Запропоновано можливі шляхи подолання наявної проблеми, серед іншого з урахуванням відповідного досвіду деяких країн Європи.
Keywords: хуліганство; види покарань; хиби кримінального закону; проблеми застосування кримінального закону; принцип системності.