Криміналістична характеристика умисного знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу: сутність і зміст (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Висвітлено наукові підходи до трактування поняття «криміналістична характеристика кримінального правопорушення (злочину)», а також підходи до виокремлення її основних елементів. Сформульовано дефініцію вказаного поняття у контексті злочину, передбаченого ст. 347 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу». Визначено елементи криміналістичної характеристики досліджуваного злочину, зокрема охарактеризовано такі складові елементи, як обстановка вчинення злочину (час та місце), спосіб, знаряддя і сліди його вчинення, предмет знищення або пошкодження, особа злочинця та особа потерпілого.
Keywords: криміналістична характеристика; умисне знищення майна; пошкодження майна; працівник правоохоронного органу; елемент.