Еколого-правові проблеми електрифікації автомобільного транспорту (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Досліджено державну політику, законодавство та практику його застосування щодо використання в Україні електрифікованих автомобільних транспортних засобів – електромобілів, які працюють на хімічних джерелах струму. Запропоновано зміни до законодавства щодо попередження негативного впливу накопичення непридатних для використання акумуляторів електрифікованих автомобільних транспортних засобів і створення механізму екологічно безпечної їх утилізації.
Keywords: екологічне право; електромобіль; хімічні джерела струму; екологічна безпека; відходи.