Зарубіжний досвід організації діяльності судово-експертних установ (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Досліджено зарубіжний досвід організації та діяльності судово-експертних установ на прикладі таких держав, як Німеччина, Франція, Велика Британія, Нідерланди та Чехія. Наголошено на законодавчих особливостях функціонування судово-експертних установ і регулювання правового статусу експерта. Визначено, що незалежно від відомчого підпорядкування судово-експертних установ їх діяльність ґрунтується на міжнародних стандартах.
Keywords: судово-експертні установи; судово-експертна діяльність; експерт; організація; діяльність; зарубіжний досвід; Німеччина; Франція; Велика Британія; Нідерланди; Чехія.