Теоретико-правові підходи до визначення змісту поняття «медичний туризм» (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Доведено перспективність розвитку медичного туризму в Україні. Здійснено аналіз понять «туризм» і «лікувально-оздоровчий туризм» виокремлено їх ознаки. Доведено доцільність розмежування поняття «лікувально-оздоровчий туризм» на «лікувальний» і «оздоровчий». Досліджено зміст поняття «медичний туризм», виокремлено його складові елементи. Сформульовано авторське визначення понять «оздоровчий туризм», «лікувальний туризм», «медичний туризм», визначено сферу їх правозастосування. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правових актів, які регламентують обіг медичних туристичних послуг (оздоровчих і лікувальних) в Україні.
Keywords: туризм; медичний туризм; оздоровчий туризм; лікувальний туризм; туристичні медичні послуги.