Нові напрями розвитку медіації в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Досліджено нові напрямки розвитку медіації в Україні з огляду на пандемію COVID-19 та соціальні, політичні й економічні кризові явища, які вона спричинила. Розглянуто нові виклики сучасності, де медіація повинна стати дієвим інструментом, як-от зростаюча кількість медичних і сімейних спорів, протидія домашньому насильству і протидія булінгу (шкільна медіація). Уповільнений процес інституалізації медіації перешкоджає її доступності, тому новим напрямком її розвитку в Україні визначено онлайн-медіацію.
Keywords: медіація; COVID-19; онлайн-медіація; шкільна медіація; медичні спори.