Проблемні питання превентивної діяльності слідчого і дізнавача в законодавстві України та окремих зарубіжних країн (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Досліджено запровадження механізму реалізації запобіжної діяльності слідчого і дізнавача в досудовому розслідуванні. Здійснено порівняльний аналіз положень чинного КПК України і попереднього КПК України 1960 р. та аналогічних кодексів деяких окремих держав стосовно форми запобігання кримінальним правопорушенням під час розслідування кримінального провадження. Сформульовано пропозиції та рекомендації щодо внесення змін у чинне кримінальне процесуальне законодавство України.
Keywords: причини та умови, що сприяли вчиненню кримінального правопорушення; слідчий; органи досудового розслідування; кримінальне правопорушення; запобігання кримінальним правопорушенням.