Сучасний стан нормативно-правової регламентації інституту реабілітації у кримінальному процесі України (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Проведено теоретичне дослідження розвитку наукових уявлень щодо інституту реабілітації у кримінальному процесі. Здійснено детальний аналіз юридичної літератури, а також законодавства України, деяких країн Європейського Союзу та пострадянського простору з питань, що стосуються теми дослідження. Виокремлено окремі прогалини правового регулювання окреслених аспектів, на підставі чого сформульовано пропозиції щодо вдосконалення положень законодавства, в тому числі щодо конкретизації поняття «реабілітація».
Keywords: завдання кримінального провадження; стандарти; інститут; реабілітація; відшкодування шкоди; поновлення порушених прав.