Адміністративно-правова відповідальність суб’єктів надання косметологічних послуг в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Розглянуто проблематику законодавчого врегулювання косметологічної діяльності в Україні, яка стосується суб’єктів надання косметологічних послуг та відповідальності за порушення ними своїх професійних обов’язків. Запропоновано авторське визначення поняття «адміністративна відповідальність у сфері надання косметологічних послуг». З’ясовано, що актуальним є встановлення основних вимог до процедурних аспектів надання медичних та косметологічних послуг, оновлення адміністративного законодавства в зазначеній частині, а також визначення та закріплення адміністративно-правової відповідальності суб’єктів надання косметологічних послуг в Україні.
Keywords: косметологічні послуги; практична косметологія; суб’єкт надання косметологічних послуг; адміністративна правосуб’єктність; адміністративно-деліктні відносини; адміністративно-правова відповідальність; адміністративне законодавство.