Теоретичні та прикладні питання унормування строків досудового розслідування до повідомлення особі про підозру (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Досліджено положення КПК України, що встановлюють строки досудового розслідування до дня повідомлення особі про підозру, процесуальний порядок їх продовження, правові наслідки закінчення строку досудового розслідування. Здійснено порівняльний аналіз строків дізнання та досудового слідства до повідомлення особі про підозру. Виокремлено низку прикладних проблемних питань, пов’язаних зі встановленням чітких строків досудового розслідування злочинів. Запропоновано шляхи вирішення практичних проблем з окресленого питання.
Keywords: строки досудового розслідування; строки дізнання; строки досудового слідства; розумність строків; продовження строків досудового розслідування; закриття кримінального провадження.