Нормативне забезпечення права на свободу та особисту недоторканність у світлі міжнародного та національного законодавства (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Здійснено аналіз нормативного забезпечення права на свободу та особисту недоторканність відповідно до міжнародного і національного законодавства. Наголошено на тому, що право на свободу та особисту недоторканність є природним, невід’ємним і фундаментальним правом кожної людини, у зв’язку з чим гарантовано міжнародно-правовими актами та імплементовано в національне законодавство України. Водночас указане право не є абсолютним, з огляду на що в порядку та випадках, передбачених законодавством, може бути обмежено.
Keywords: міжнародно-правові акти; національне законодавство; право на свободу та особисту недоторканність; обмеження прав.