Сучасний стан адміністративно-правового регулювання діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Розкрито зміст поняття «спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції», закріплено в ч. 1 ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції». На основі аналізу чинного адміністративного законодавства України визначено органи державної влади, що підпадають під це поняття. На підставі наявної в адміністративній науці класифікації органів державної влади, що поділяє їх на органи загальної та спеціальної компетенції, надано рекомендації щодо вдосконалення переліку тих державних органів, які мають статус спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції.
Keywords: протидія корупції; органи державної влади спеціальної компетенції; Спеціалізована антикорупційна прокуратура; Національне антикорупційне бюро України; Національне агентство з питань запобігання корупції; органи прокуратури; органи Національної поліції.