Криміналістичне дослідження грошей і цінних паперів (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Статтю присвячено криміналістичному дослідженню грошей і цінних паперів. Визначено специфіку огляду грошових знаків і цінних паперів з ознаками підроблення. Наведено характерні ознаки підроблення. Під час техніко-криміналістичного дослідження грошових знаків деякі експертні завдання потребують комплексного вивчення із застосуванням методів криміналістичного документування, дослідження матеріалів грошових знаків і цінних паперів спеціальними методами судової хімії, судової фізики тощо. З’ясовано перелік питань, які можуть бути поставлені на розгляд експерту. Визначено вимоги до висновку експерта.
Keywords: експертиза; гроші; цінні папери; криміналістичне дослідження; документознавство.