ОЗНАКИ СУДОВОЇ ВЛАДИ ЯК СОЦІАЛЬНОЇ СИСТЕМИ (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2018)
Досліджено проблематику вивчення та аналізу ознак судової влади як соціальної системи. Розглянуто сутність поняття системи в цілому, яке покладено в основу дослідження поняття судової системи та її ознак як соціальної системи. Установлено причини існування різних поглядів щодо встановлення обсягу поняття ознак судової влади як соціальної системи. Узагальнено сучасні теоретичні погляди на сутність ознак судової влади як соціальної системи. Із застосуванням системного підходу до вивчення інституту судової влади виокремлено та названо основні ознаки судової влади як соціальної системи.
Keywords: суд; судова система; судова влада; ознаки судової влади