ПОНЯТТЯ ТА ОЗНАКИ ДЕРЖАВНО-ПРАВОВОГО ПРИМУСУ (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2018)
Виокремлено та проаналізовано основні ознаки державно-правового примусу, сформульовано визначення цього правового явища. Під державно-правовим примусом запропоновано розуміти метод впливу держави на особу та суспільство, який здійснюється через правозастосовну діяльність незалежно від волі та бажання юридично зобов’язаних суб’єктів з метою забезпечення належної реалізації норм права.
Keywords: державно-правовий примус; державний примус; правовий примус; державна влада; метод впливу держави