Державний контроль і державний нагляд у фармацевтичній сфері: проблеми розмежування (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Розглянуто сутність та зміст державного контролю і державного нагляду у фармацевтичній сфері. Проаналізовано наукові погляди щодо розуміння державного контролю і державного нагляду й положення нормативно-правових актів, де вживаються ці два поняття. Доведено, що за своїм змістом державний контроль і державний нагляд є не тотожними, мають різний зміст, завдання та цілі. Обґрунтовано необхідність розмежування державного контролю і державного нагляду у фармацевтичній сфері.
Keywords: державний контроль; державний нагляд; лікарські засоби; фармацевтична сфера.