Питання визначення адміністративно-деліктних відносин як об'єкта правового дослідження (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Охарактеризовано поняття адміністративно-деліктних відносин, їх соціальну природу, ознаки (властивості, характерні риси), особливості як виду адміністративно-правових відносин, структуру (об'єкти, суб'єкти та зміст) і види адміністративно-деліктних відносин. Висвітлено підстави виникнення, зміни та припинення адміністративно-деліктних відносин, їх відмежування від інших схожих відносин.
Keywords: адміністративно-правові відносини; делікт; адміністративно-деліктні відносини; правопорушення; адміністративна відповідальність.