Здійснення реєстраційних дій як прояв правової форми публічного адміністрування (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Установлено відсутність єдиного підходу до визначення здійснення реєстраційних дій у контексті реалізації правових форм суб’єктами публічного адміністрування. Зроблено висновок, що здійснення реєстраційних дій як прояв правової форми публічного адміністрування передбачає офіційне визнання шляхом засвідчення державою певного факту, що має юридичні наслідки, та/або з метою забезпечення реалізації певних прав особою. З’ясовано, що результатом цих дій виступають акт – волевиявлення суб’єкта публічного адміністрування (рішення) або реєстраційна дія.
Keywords: реєстраційні дії; форма публічного адміністрування; державна реєстрація; публічне адміністрування; законодавство; адміністративні послуги; державний реєстр.