Діяльність Збройних Сил Латвії, Литви та Естонії: досвід для України (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
У статті досліджено сучасний стан діяльності Збройних Сил країн Балтії, а саме Латвії, Литви та Естонії. Визначено, що діяльність Збройних Сил країн Балтії базується на стандартах НАТО, що імплементовані відповідно до положень Північноатлантичного договору. Наголошено, що діяльність Збройних Сил країн Балтії здійснюється за принципом колективної оборони Організації Північноатлантичного договору, завданням якої є захист її держав-членів від будь-якої воєнної загрози.Зроблено висновок про можливість імплементації позитивних положень щодо трансформації системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних Силах відповідно до стандартів НАТО.
Keywords: Збройні Сили; країни Балтії; стандарти НАТО; національна безпека та територіальна цілісність держави.