Програмне регулювання та стратегічне планування у сфері охорони здоров’я (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
Статтю присвячено правовій характеристиці прогнозування та стратегічного планування у сфері охорони здоров’я за допомогою програмних регулятивних актів, їх раціональності та ефективності застосування. Розкрито повноваження державних органів у цій сфері, проаналізована система, зміст та спрямованість основних правових програм у сфері охорони здоров’я. Досліджено зміст діючих програм, доведено потребу в їх широкому застосуванні. Виокремлено основні проблеми програмного регулювання у сфері охорони здоров’я, якими є недоліки як загальної системи організації та дієвості програм, так і окремих механізмів виконання. Зроблено висновок щодо необхідності посилення результативності програм на міждержавному, загальнодержавному, урядовому, регіональному рівнях.
Keywords: програмно-управлінське регулювання; державна цільова програма; регіональна програма; адміністративно-правові акти; ефективність програмування.