Європейський досвід регламентації права особи на безоплатну вторинну правову допомогу (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
У статті на підставі аналізу наукових позицій учених, а також аналізу європейських нормативних актів, спрямованих на забезпечення права людини на безоплатну правову допомогу, та рішень Європейського суду з прав людини виокремлено основні критерії необхідності надання особі безоплатної правової допомоги та можливості адаптації європейського досвіду в Україні.
Keywords: європейський досвід; правова допомога; правнича допомога; безоплатна вторинна правова допомога; адвокат; адміністративне судочинство.