Філософсько-правові інтерпретації деформацій правосвідомості у XX – на початку XXI ст. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
Проаналізовано філософсько-правові інтерпретації деформацій правосвідомості у XX – на початку XXI ст. Наголошено, що ця тема активно досліджується вченими країн пострадянського простору. Зроблено акцент на розвитку вчення про правовий нігілізм, яке розвивалось у західноєвропейській філософсько-правовій думці, а також на проблемі тоталітарної правосвідомості, що сформувалась у радянському суспільстві. На основі аналізу наукової літератури сформульовано власну наукову позицію щодо проблеми, яка досліджується.
Keywords: правосвідомість; деформації правосвідомості; правовий нігілізм; правовий ідеалізм; тоталітарна правосвідомість.