Кваліфіковане мовчання законодавця: проблема розпізнання (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
Критично оцінено спроможність системного тлумачення норм права як самодостатнього методу виявлення кваліфікованого мовчання законодавця. З метою розпізнання дійсного кваліфікованого мовчання законодавця запропоновано концентруватися на з’ясуванні правової політики, яка може виявлятися в тих чи інших випадках мовчазного виявлення волі законодавцем. При цьому відносно потреби з’ясування правової політики історичне чи доктринарне тлумачення законодавства мають похідне значення.
Keywords: кваліфіковане мовчання законодавця; методи тлумачення норм законодавства; способи виявлення кваліфікованого мовчання законодавця.