Освітня діяльність науково-дослідних установ у сфері експертного забезпечення правосуддя: актуальні питання адміністративно-правового регулювання (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
Висвітлено окремі аспекти діяльності науково-дослідних установ судових експертиз, які забезпечують провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти (підготовка здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії). Проаналізовано сучасне адміністративне законодавство та надано пропозиції з удосконалення освітньої діяльності, яка впливає на розвиток сфери експертного забезпечення правосуддя в цілому. Акцентовано увагу на наявних недоліках і прогалинах в адміністративно-правовому регулюванні діяльності науково-дослідних установ, зокрема висвітлено питання щодо організації діяльності відділів аспірантур та розглянуто проблему внесення інформації до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Запропоновано освітню діяльність Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса у сфері вищої освіти розглядати як додатковий напрям діяльності наукової установи.
Keywords: адміністративно-правове регулювання; науково-дослідна установа; доктор філософії; здобувачі вищої освіти; аспірантура; сфера освіти; сфера експертного забезпечення правосуддя; Єдина державна електронна база з питань освіти.