Особливості здійснення представництва в цивільному процесі (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
Розкрито зміст інституту представництва в цивільно-правовій доктрині та доктрині цивільного процесу. Визначено коло осіб, які можуть бути представниками в цивільному процесі. Проведено системний аналіз положень Цивільного процесуального кодексу України на предмет особливості здійснення представництва фізичних осіб у цивільному процесі. Досліджено проблеми обмеження кола осіб, які можуть бути представниками в цивільному процесі. Проаналізовано процесуальну правоздатність та її підтвердження різними особами, які можуть здійснювати представництво в цивільному процесі.
Keywords: інститут представництва; відносини представництва; адвокат; законний представник; цивільний процес.