Проблема визначення поняття державного контролю в банківській сфері (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2018)
Досліджено сутність банківського контролю та наукові підходи щодо визначення його відмінностей від банківського нагляду, визначено місце банківського контролю в системі державного контролю. Розглянуто проблему розмежування термінів «державний контроль у банківській сфері», «державне регулювання діяльності банків», «банківське регулювання» і «банківський нагляд». Наголошено на відмінності понять «державний контроль у банківській сфері» та «банківський контроль», запропоновано їх визначення.
Keywords: банківський контроль; банківський нагляд; банківське регулювання; державний контроль; банківська сфера