Ґенеза кримінальної відповідальності за злочини проти громадської безпеки, предметом яких є зброя, бойові припаси, вибухові речовини та вибухові пристрої (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2018)
Розкрито особливості історичного процесу розвитку кримінальної відповідальності за злочини проти громадської безпеки, предметом яких є зброя, бойові припаси, вибухові речовини та вибухові пристрої. Виділено такі ключові періоди розвитку: а) формування злочинів проти громадської безпеки в їх сучасному розумінні як кримінально караних діянь; б) законодавче закріплення норм про відповідальність за вчинення злочинів цієї групи; в) соціалістичний період кримінальної відповідальності та її вдосконалення; г) сучасний період, орієнтований на міжнародну інтеграцію та адаптацію до норм міжнародного права.
Keywords: злочини проти громадської безпеки; предмет злочинів; зброя; бойові припаси; вибухові речовини; вибухові пристрої