(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Шахрайство як кримінальне правопорушення проти власності має місце в широкому спектрі суспільних відносин, зокрема побутових, економічних тощо. В останні роки спостерігається тенденція до зростання кількості таких кримінальних правопорушень. Статтю присвячено огляду основних аспектів кримінально-правової характеристики складу шахрайства як кримінального правопорушення, передбаченого статтею 190 Кримінального кодексу України. Окрім аналізу ключових ознак складу кримінального правопорушення, розглянуто статистичні дані щодо характеристик суб’єкта і кількісних показників.