(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Зазначено, що в сучасному світі правові системи дедалі більше орієнтуються на спільні цінності: захист прав людини, забезпечення верховенства права, гарантії незалежності суду й ефективність правового захисту. Відмічено, що США є тією країною, в якій функціонують найбільш ефективні, жорсткі та водночас демократичні механізми забезпечення законності правосуддя. Проаналізовано історію становлення судової системи Великої Британії, багатовіковий розвиток Апеляційного комітету Палати лордів, окреслено ключові результати конституційної реформи 2005 року.