(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Статтю присвячено дослідженню проблем формування та реалізації кримінально-правової політики протидії тероризму та збройній агресії. Виявлено, описано та пояснено наявні протиріччя між логіками миру і війни в контексті конкуренції антитерористичної та антивоєнної парадигм. Доведено, що такі суперечності призводять до неправильного застосування закону та порушення принципу рівності громадян перед ним. Запропоновано шляхи усунення цих протиріч шляхом зміни підходів до кваліфікації терористичних злочинів і врахування збройного конфлікту як контекстуального елемента складу відповідних суспільно небезпечних діянь.