(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Проаналізовано особливості та принципи проведення аналізу фінансового стану і розрахунку основних фінансових показників суб’єктів господарювання, які наведені в чинних на сьогодні методологічних документах. Запропоновано трансформацію алгоритму розрахунку фінансових показників з урахуванням чинних вимог Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності». Надано рекомендації щодо проведення судової економічної експертизи з питань розрахунку та дослідження показників фінансово-економічного стану суб’єктів господарювання.