(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Досліджено взаємозв’язки між соціальним інтелектом та особливостями прийняття управлінських рішень у майбутніх правоохоронців. Доведено, що орієнтація опитаних на взаємодію з підлеглими на основі підпорядкування тісно пов’язана з рівнем соціального інтелекту та здатністю передбачати наслідки поведінки інших, розуміти логіку розвитку ситуацій взаємодії та значення поведінкових реакцій у цих ситуаціях. Встановлено, що прагнення уникати ситуацій прийняття рішень у майбутніх працівників правоохоронних органів корелює з рівнем соціального інтелекту та більшістю його складових.