(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
У статті на підставі проведеного аналізу теоретичних напрацювань учених та узагальнення матеріалів правозастосовної практики встановлено, що під час розслідування кримінальних правопорушень у сфері господарської діяльності реалізуються різні форми використання спеціальних знань. Підтримано позицію, що класифікаційними критеріями форм використання спеціальних знань можуть бути визначені такі: процесуальний статус особи, яка їх реалізує; значення для вирішення тактичних завдань розслідування; стадія здійснення кримінальної процесуальної діяльності, на якій їх реалізовано; суб’єкт застосування спеціальних знань; наявність доказового потенціалу в результатах їх використання тощо.