(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Розглянуто юридичні засоби захисту відомостей про оперативно-розшукову діяльність як один з інструментів забезпечення інформаційної безпеки держави. Надано характеристику таких засобів та оцінку їх відповідності сучасним умовам і викликам, а також пропозиції щодо вдосконалення практики їх застосування. Наголошено, що юридичні засоби захисту відомостей про оперативно-розшукову діяльність повинні бути адекватними загрозам, які можуть виникати в разі їх розголошення (лише ті з відомостей, витік яких об’єктивно несе ризики виникнення реальних загроз національній безпеці, потрібно захищати шляхом віднесення до категорії державної таємниці).