(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
У статті розглянуто методичні підходи до проведення судової товарознавчої експертизи рослинних замінників м’яса, описано теоретичні та прикладні аспекти дослідження цієї продукції, а також виокремлено характерні товарознавчі аспекти можливих дефектів, що впливають на якість. Запропоновано систематизовані дані щодо особливостей виконання експертизи рослинних замінників м’яса, зокрема щодо їхніх відмінностей від м’ясних виробів. Представлено основні етапи проведення експертизи та розроблено рекомендації для оцінювання якості рослинних замінників м’яса, які можуть бути корисними як експертам, так і споживачам.