(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Проведено аналіз чинного законодавства України та доктринальних підходів до проблематики поняття судових рішень. Розкрито ознаки судових рішень. Здійснено критичний аналіз визначення терміна «рішення» та надано рекомендації щодо вдосконалення чинного законодавства. Ґрунтовно проаналізовано види судових рішень. Зроблено висновок, що вивчення й аналіз поняття та видів судових рішень має важливе науково-практичне значення, оскільки судові рішення стабілізують правовідносини, забезпечують реальний, належний і своєчасний захист прав та охоронюваних законом інтересів.