(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті наголошено, що на рівні базової Стратегії національної безпеки України як один із ключових напрямів забезпечення національної безпеки України визначено саме розвиток людського капіталу, зокрема крізь призму модернізації освіти. У процесі реалізації освітнього напряму забезпечення національної безпеки неприйнятність запропонованих ворожою пропагандою наративів у свідомості населення може бути гарантована за допомогою розвитку пізнавальних здібностей людини, а також формування комплексного розуміння історичних, державотворчих процесів, політичних і соціально-економічних особливостей.