(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Наукове дослідження присвячено проблемам правового регулювання прав осіб, яким надається реабілітаційна допомога. Досліджено норми міжнародного та національного законодавства, що закріплюють права громадянина у сфері охорони здоров’я. Вивчено праці науковців, які досліджували особливості здійснення окремих прав пацієнтів. Охарактеризовано законодавчі акти, які регулюють права пацієнта реабілітаційного закладу в Україні. Запропоновано класифікацію прав пацієнта. Висловлено пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства.