(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті висвітлено основні напрями трансформації міліції після перетворення в 1962 р. республіканського Міністерства внутрішніх справ УPCP на республіканське Міністерство охорони громадського порядку УPCP. Розкрито основні завдання Міністерства охорони громадського порядку УРСР: забезпечення охорони громадського порядку, попередження та розкриття злочинів. Показано, як впроваджувалися такі основні методи покращення роботи міліції: посилення контролю над життям міліціонерів у неробочий час; проведення культурно-масових та спортивних заходів, політичної агітації та пропаганди; проведення індивідуальних навчальних заходів.