(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Відображено психологічні аспекти агресивності серед поліцейського персоналу, її природу, прояви та вплив на виконання обов’язків та безпеку. Діагностовано різноманітні форми агресії – від вербальної конфліктності до фізичної сили, що може мати юридичні та етичні наслідки у практиці поліціювання. Емпірично встановлено різностатеві відмінності: чоловіки виявляють більше фізичної та вербальної агресії, а жінки – вищий рівень дратівливості й підозрілості. Наголошено на необхідності застосування індивідуальних підходів для регулювання агресивності в поліцейському середовищі та покращення психологічного стану.