(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено актуальні питання науки та практики щодо визначення сутності, ознак і правового регулювання фраудаторного правочину як такого, що має негативні наслідки для кредитора або особи, чиї права можуть бути порушені внаслідок укладення угоди такого змісту. Окреслено та проаналізовано сучасні наукові позиції щодо розуміння сутності категорії «фраудаторний правочин», запропоновано авторське визначення цієї категорії. Проаналізовано судову практику та здійснено огляд судових рішень щодо фраудаторного правочину та його істотних умов. Визначено подальші перспективні напрями наукових досліджень з окремих питань фраудаторного правочину.