(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглянуто теоретичні основи та практичну реалізацію юридичної відповідальності військовослужбовців за неналежне виконання обов’язків при перевірці рівня фізичної підготовки. Сформульовано визначення юридичної відповідальності військовослужбовців. Проведено аналіз нормативно-правових актів у сфері юридичної відповідальності військовослужбовців за неналежне виконання обов’язків при перевірці рівня фізичної підготовки, за допомогою чого з’ясовано процесуальні особливості юридичної відповідальності військовослужбовців, зокрема за неналежне виконання обов’язків при перевірці рівня фізичної підготовки. Проаналізовано національне законодавство, яке регулює питання юридичної відповідальності військовослужбовців за неналежне виконання службових обов’язків під час проведення перевірки рівня фізичної підготовки.