(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто питання класифікації товарів групи 95 відповідно до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, проведено дослідження практики призначення митних експертиз. Виявлено проблеми класифікації й ідентифікації товарів дитячого призначення та їх достовірного декларування, запропоновано шляхи їх вирішення; визначено основні ідентифікаційні ознаки іграшок для встановлення найбільш достовірних критеріїв для їх класифікації за Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності під час митного контролю; розроблено рекомендації з ідентифікації та класифікації іграшок за Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності. Окреслено діагностичні завдання, які має вирішити судовий експерт під час дослідження товарів дитячого призначення. Представлено сучасні методи аналізу, які дають змогу дослідити дитячі товари для отримання об’єктивної інформації щодо їхньої якості, безпеки та інших характеристик, які можуть бути важливими в судовому розгляді. Наведено систематизацію інформаційних даних щодо характерних дефектів таких товарів, дефекти, які характерні для продукції низької якості. Описано механізм судової товарознавчої експертизи дитячих товарів.