(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано наукові погляди вчених щодо розуміння поняття «повноваження територіальних управлінь Державного бюро розслідувань». Спираючись на проведений аналіз, зроблено висновок, що повноваженнями є законодавчо встановлений обсяг прав та обов’язків, який дозволяє повною мірою та максимально ефективно реалізувати завдання і функції територіальних управлінь Державного бюро розслідувань. Зазначено, що відповідні повноваження найбільш доцільно поділити на дві групи: 1) за суб’єктом, якому повноваження належать; 2) за спрямованістю.